Правила користування керамікою

Правила користування керамікою

А глиняні вироби не б'ються, не тріскаються, готувати в них можна?

Звичайно, вироби можна пошкодити, але при обережному і уважному поводженні, вони слугуватимуть Вам довгі роки. Тріснути виріб може при нерівномірному прогріванні на відкритому вогоні (на конфорці). Вироби не тріскаються при готуванні в електричних та газових духовках, а також, в добре прогрітій дров'яній печі.

Кераміка ручної роботи. Вироблена з екологічно чистої глини. Можна також ставити на металеві плити (де знизу горить вогонь, а метал виступає посередником), не бажано використовувати на відкритому вогні. Оскільки це є екологічний посуд (без додавання поливи та інших шкідливих фарбників) нопої зварені чи запарені в цій посуді завжди будуть мати неповторний смак та аромат. Мити цей посуд не бажано хімічними засобами, оскільки вони будуть залишатися в порах(стінках) посуди, а при наступному використанні цієї посуди будете вживати цю хімію разом з приготовленим напоєм, отже мити харчовою содою, теплою водою, водою з оцтом чи з лимонним розчином. Боїться різких перепадів температури(гаряче-холодне), посуд потрібно нагрівати поступово.

При використанні посуду молочного випалення необхідно знати і виконувати декілька нескладних умов. При митті тарілок, кухлів, мисок і тому подібне абсолютно не потрібний зайвий ентузіазм і завзяття. Не варто використовувати порошкові і абразивні миючі засоби, пасти, жорсткі щітки, металеві сітки і так далі Споліскувати необхідно теплою водою з содою і м'якою губкою. Протирати необов'язково. Добре просушувати! Не варто також надовго "забувати" видаляти залишки їжі, кави або чаю з посуду. При дбайливому відношенні до глиняного посуду, він прослужить Вам не один десяток років!!!

Категорія статей:

Прокоментуй, будь такий ласкавий

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.
X

Вхід до сайту