Молочіння, лощення

Молочіння, лощення

Молочний випал чи молочіння достатньо давній спосіб зробити керамічний виріб більш водонепроникненим. Для цього кераміку, вже опісля першого, так званого «утильного» випалу окунають-поливають домашнім, «жирним» молоком і ще раз випалють при температурі 300-350 градусів. До того ж ця технологія надає виробам неповторний декоративний вигляд, «під старину». Існує дуже ефективний спосіб декорування кераміки, як молочне випалення. Але ефект від молока не лише декоративний, але і захисний - після молочіння керамічні вироби не пропускають воду. Ну і що важливо - виріб повністю є натуральним!

Молочне випалення повністю натуральне (природне), оскільки глина просочується молоком, яке в результаті дії температури темніє. Причому цей колір може бути абсолютно різним і непередбачуваним, в цьому теж своя привабливість. Керамічний посуд "молочного випалення" буває абсолютно різний по конструкції, використання матеріалу і орнаменту. 
Отже можна зробити висновок, що:
1) Використання молока як водовідштовхувального покриття використовувалося всюди в середні віки, що говорить про його заслужену надійність.
2) В молочній кераміці використовується лише глина і молоко, що говорить про її екологічність.
3) Отримуваний колір виробу нагадує колір дерева, як хороший декоративний ефект.

Категорія статей:

Прокоментуй, будь такий ласкавий

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.
X

Вхід до сайту