Технологія

Правила користування керамікою

Правила користування керамікою

А глиняні вироби не б'ються, не тріскаються, готувати в них можна?

Звичайно, вироби можна пошкодити, але при обережному і уважному поводженні, вони слугуватимуть Вам довгі роки. Тріснути виріб може при нерівномірному прогріванні на відкритому вогоні (на конфорці). Вироби не тріскаються при готуванні в електричних та газових духовках, а також, в добре прогрітій дров'яній печі.

Категорія статей:

Молочіння, лощення

Молочіння, лощення

Молочний випал чи молочіння достатньо давній спосіб зробити керамічний виріб більш водонепроникненим. Для цього кераміку, вже опісля першого, так званого «утильного» випалу окунають-поливають домашнім, «жирним» молоком і ще раз випалють при температурі 300-350 градусів. До того ж ця технологія надає виробам неповторний декоративний вигляд, «під старину». Існує дуже ефективний спосіб декорування кераміки, як молочне випалення. Але ефект від молока не лише декоративний, але і захисний - після молочіння керамічні вироби не пропускають воду. Ну і що важливо - виріб повністю є натуральним!

Категорія статей:
Підписатися на Технологія
X

Вхід до сайту